Και οι 13 ήταν υπέροχες….

Στο πλαίσιο της ΄Β Φάσης των Πανελλήνιων σχολικών αγώνων πετοσφαίρισης Λυκείων η ομάδα πετοσφαίρισης κοριτσιών του σχολείου μας, ως πρωταθλήτρια ομάδα της Ά περιφέρειας της Αθήνας, αντιμετώπισε τη Σχολή Μωραΐτη (πρωταθλήτρια ομάδα της ΄Β περιφέρειας της Αθήνας) στο γήπεδο ΜΕΤΣ την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός και δεν θύμιζε με τίποτα αγώνα σχολικού πρωταθλήματος αλλά αγώνα διασυλλογικού (μεταξύ ομάδων πετοσφαίρισης). Η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη η οποία αποτελείται από παίκτριες Α1 Εθνικής κατηγορίας οι οποίες στο σύνολό τους απαρτίζουν την Εθνική ομάδα Νεανίδων και κορασίδων και λαμβάνουν αθλητικές υποτροφίες κάθε χρόνο από το σχολείο τους επικράτησε με σκορ 2-0 σετ αρκετά δύσκολα.

Στο πρώτο σετ η ομάδα μας [αρχική σύνθεση: Κασαπίδη (πασαδόρος-Β3), Τσαϊλά (Β6) – Πάλλα Νεφέλη (Α4) (ακραίες), Καραγιάννη (Β2) και Πάλλα Αθανασία (Γ4) (κεντρικές), Αθανασάτου (Γ1) (λίμπερο) και Νικολαράκου (Γ4) (διαγώνια)] ξεκίνησε τον αγώνα πολύ δυνατά και μπήκε μπροστά στο σκορ (3-1). Στη συνέχεια η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη ισορρόπησε το παιχνίδι και το έφερε στα ίσα από πλευράς σκορ (16-16). Σε εκείνο το σημείο πήγε στο σερβίς η Νικολογιάννη (παίκτρια της Εθνικής ομάδας η οποία αγωνίζεται ως βασική στο Α.Ο Μαρκόπουλο στην Α1) έκανε ένα σερί 6-0 είτε με άσσους είτε με το να χαλάσει την υποδοχή μας με αποτέλεσμα να πάρει σημαντικό προβάδισμα η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη και να κερδίσει το πρώτο σετ με σκορ 25-18. Σημαντική η συνεισφορά της παίκτριας Μιλεντίγιεβις (Ολυμπιακός) η οποία δεν πήγε με την ομάδα της στη Ρωσία να αγωνιστεί στον ημιτελικό του κυπέλλου Ευρώπης Challenge Cup για να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα για τη Σχολή Μωραΐτη εναντίον του σχολείου μας!

Στο δεύτερο σετ η ομάδα μπήκε πολύ δυνατά και προηγήθηκε και πάλι στην αρχή του σετ με 4-1. Στη συνέχεια παίχτηκε βόλεϊ πραγματικά υψηλού επιπέδου για σχολικό πρωτάθλημα με τις ομάδες να είναι πολύ κοντά μέχρι τη μέση του σετ (10-9). Στη συνέχεια πάλι με καλύτερο σερβίς η Σχολή Μωραΐτη πήρε ένα μικρό προβάδισμα και το κράτησε μέχρι το τέλος (25-22). Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κερκίδα βρίσκονταν 50 περίπου μαθητές του σχολείου μας οι οποίοι προσήλθαν στο γήπεδο με τη συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας καθώς και οι εκπαιδευτικοί Δρακοπούλου, Καρύδης και Αλεξάνδρου (υποδιευθύντρια). Όλοι ενίσχυσαν την ομάδα μας μέσα σε φίλαθλα αθλητικά πλαίσια όπως αρμόζει σε ένα σχολικό πρωτάθλημα.

Το σχολείο μας εύχεται καλή συνέχεια στη Σχολή Μωραΐτη η οποία κάθε χρόνο παίρνει μετάλλιο στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι τα παρακάτω:

Είναι δίκαιο τα ιδιωτικά σχολεία δίνοντας υποτροφίες πολλών χιλιάδων ευρώ, φτιάχνοντας ομάδες επιπέδου Εθνικής ομάδας να αγωνίζονται με συνοικιακά σχολεία στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα; Μήπως θα έπρεπε να αγωνίζονται μόνο στο πρωτάθλημα των ιδιωτικών σχολείων Α.Σ.Ι.Σ (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων); Τελικά κερδίζει το καλύτερο σχολείο το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα ή το πιο πλούσιο;

Οι 13 υπέροχες ήταν:

1 ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΝΕΦΕΛΗ Γ4

2 ΠΑΛΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ Γ4

3 ΓΚΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γ2

4 ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΥ-ΚΟΤΣ ΡΟΖΑ Γ1

5 ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ Β4

6 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-ΔΕΣΠΟΙΝΑ Β2

7 ΤΣΑΪΛΑ ΓΙΟΛΑΝΔΑ Β6

8 ΝΤΡΑΓΚΟΤΙ ΕΝΙΣ Β4

9 ΠΕΡΔΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΣΟΦΙΑ Β5

10 ΜΕΓΑΛΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Α4

11 ΜΠΑΓΑΚΗ ΕΛΕΝΗ Γ4

12 ΠΑΛΛΑ ΝΕΦΕΛΗ Α4

13 ΚΑΣΑΠΙΔΗ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ Β3

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε αρχικά τον σύλλογο διδασκόντων του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Αθηνών, το 15 μελές του σχολείου και φυσικά τις παίκτριές μας για την εξαιρετική τους φετινή αγωνιστική παρουσία.

Και του χρόνου!!!